En yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size veri verecektir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda mukannen bir süre ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın kapılarının 4 maslahatlevi[değmaslahattir

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kat sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde esas olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Pencere yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, cam malzemesinden mamultır ve ekseri çağdaş binalarda kullanılır.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi ciğerin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya münasebet vermemesi karınin kapatılmalıdır.

Kattaki konutların her birinin muhtevainden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın Yangın Merdiveni Kapısı umumi merdiveninin korunumlu olması zaruri değildir.

Yangın kapısı kilidi tutturulmuşrken uyanıklık edilmesi gereken en önemli uzuv panik bar ile uyumlu olması, ürkü bara doğrusu yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin abur cubura düşmesidir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarkaloriın elden çatı dışına açılması gerekir.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğu kez kullanım yerından yarar peyda etmek amacı ile yapılan, en zait 100 şahıs kapasiteli ve antrakt kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta isim skorsına ilişkilı olarak merdiven yaygınliği ayarlanmalıdır.

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı vazgeçme etmesine veya yangınla uğraş ekiplerinin çkızılışmasına olanak sağlar. Yangın kapıları ekseri kendiliğinden olarak kapanan ve panik barı kabil acil durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Montaj sürecinde uran olarak bütün kurallara mutabık şekilde yerleştirilen uslu kanatlı yangın kapısı, dünyaarı haklı açılacak şekilde kullanılır.

Genel amacı insanların binayı mazarrat kararlamadan vazgeçme etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mekân alır.

Yangın merdiveni ile alakalı yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çtuzakışmalarında yangın merdiveni standartları da baz cebinır.

Selim yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye aracı müspet raporunun hileınması ciğerin en önemli adımdır.

Report this wiki page